یکشنبه ۲۵ آذر ۱۴۰۳ |۱۳ جمادی‌الثانی ۱۴۴۶ | Dec 15, 2024
کد خبر: 328515
۱۳ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۹:۰۵
مدرسه نواب مشهد

حوزه‌های علمیه با رهنمودهاي امام راحل و رهبر معظم انقلاب به سمت تعمیق، تجهيز و توسعه دانشي و بينشي، قابل تقدیری پيش رفته و تربيت فضلا و کارشناسان فاخر و توانمند براي عرصه‌هاي مختلف علمي و تبليغي را در پرونده خود دارد.

حجت الاسلام محمدمهدي بياني، معاون آموزش مدرسه علميه عالي نواب در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه درباره رسالت حوزه های علمیه گفت: يکي از رسالت‌ها و اهداف مهم حوزههاي علميه در طول تاريخ، ایفای نقش پررنگ در عرصه تبليغي و ترويجي دين بوده که در دورههاي مختلف با تغییر حکومتها و نياز انسان‌ها، حوزهها هم شرايط مختلفي را پشت سر گذاشته اند.

وی افزود: حوزههای علمیه با رهنمودهاي امام راحل و رهبر معظم انقلاب به سمت تعمیق، تجهيز و توسعه دانشي و بينشي، قابل تقدیری پيش رفته و تربيت فضلا و کارشناسان فاخر و توانمند براي عرصههاي مختلف علمي و تبليغي را در پرونده خود دارد.

معاون آموزش مدرسه علميه عالي نواب خاطرنشان کرد: مدرسه علميه عالي نواب از سال 1380 تا کنون پنج رشته تخصصي ادبيات عرب، کلام اسلامي، فقه و اصول، فقه قضايي و رشته تبليغ را براي پرورش طلاب مستعد و نخبه راهاندازي کرده است.

سير تحصيلي مدرسه نواب

حجتالاسلام بياني به سير تحصيلي در اين مدرسه از قبل ورود تا وضعيت اشتغال بعد از فارغالتحصيلي پرداخته و اظهار داشت: طلاب براي ورود به اين مدرسه بعد از داشتن شروط عمومي، مانند عدم اشتغال در دوره تحصيل، عدم سوء پیشینه، سلامت جسمانی، حداکثر 25 سال سن، دارا بودن پايه ششم حوزه، باید در آزمون ورودي و مصاحبه علمي هم قبول شوند.

وی ادامه داد: هر طلبه پس از ورود به مدرسه، دوره تحصيلي پنج ساله را آغاز می‌کند که شامل: سطح دو و سه حوزه به صورت پيوسته در يکي از رشتههاي تخصصي است.

 معاون آموزش مدرسه علميه عالي نواب در خصوص نظام آموزشی نیز گفت: نظام آموزشي اين مدرسه، نيمسالي است که شامل: امتحانات ميان ترم و پايان ترم براي همه دروس و امتحانات شفاهي براي دروس رسمي حوزه علميه خراسان خواهد بود.

حجت الاسلام بیانی ادامه داد: در نظام آموزشي پژوهش محور، هر طلبه در هر درس باید پژوهشي ارائه کرده و در پايان دوره پنج ساله نيز زير نظر استاد راهنما و اساتيد مشاور، به تنظيم، ارائه و دفاع از پاياننامه خود بپردازد.

وی درباره رشته های تحصیلی نیز گفت: هر رشته شامل: دروس عمومي حوزه علميه خراسان، دروس اختصاصي مثل جرمشناسي، حقوق بينالمللي و حقوق مدني در رشته فقه قضائي، دروس مهارتي مثل شيوه مناظره و مخاطبشناسي براي رشته تبليغ و دروس تخصصي مشترک بين چند رشته است.

معاون آموزش مدرسه علميه عالي نواب از آشنا بودن اين مدرسه با دغدغههاي طلاب خبر داد و افزود: طلابي که قصد ورود به عرصه قضاوت را دارند بعد از اتمام رشته فقه قضائي، طبق قرار و تفاهمنامهاي با قوه قضائيه، ديگر نياز به آموزش نداشته و بعد از طی کردن دوره کارآموزي ابلاغ قضائي براي آن ها صادر ميشود؛ همچنين طلاب رشته تبليغ نيز بعد از اتمام رشته تخصصی با دوره‌ آموزشي کوتاه مدت، به شبکه روحانيان بعثه مقام معظم رهبري خواهند پیوست.

وی به ويژگيهاي مدرسه علميه عالي نواب اشاره کرد و افزود: از ويژگيهاي مهم اين مدرسه برگزاري دروس خارج حوزه علميه خراسان با حضور آيات عظام مرواريد، گرايلي و خزائي است و آيتالله علمالهدي، امام جمعه مشهد نيز هر پنجشنبه در اين مدرسه به تفسير آيات سياسي قرآن کريم ميپردازد که شرکت براي طلاب خارج از مدرسه نیز آزاد است.

گروههاي علمي مدرسه

حجتالاسلام بياني در پايان به معرفي گروه علمي هر رشته، تشکيل شده از مدير، دبير و بقیه اعضاء که در واقع اتاق فکر گروه را تشکیل می‌دهند، پرداخت و افزود: حجتالاسلام حسن نقيزاده، رئيس دانشکده اليهات در رشته کلام اسلامي، حجتالاسلام محمدرضا کاظمي، مدير مدرسه علميه عالي نواب و عضو هيئت علمي دانشگاه آزاد در رشته فقه قضائي، حجتالاسلام محمدحسن رباني، عضو هيئت علمي دفتر تبليغات اسلامي خراسان رضوي در رشته فقه و اصول، حجتالاسلام رضايي، مسئول آموزش مدرسه علميه سليمانيه در رشته ادبيات عرب و بنده هم در رشته تبليغ مسئوليت گروهها را به عهده داریم.

گفتني است، مهلت ثبت نام از 10 تا 25 اسفند بوده و زمان آزمون 2 خرداد سال آينده است که علاقهمندان ميتوانند براي ثبت نام و کسب اطلاعات بيشتر با شماره تلفن‌هاي 2259559 و 2214133 تماس گرفته يا به آدرس h-navvab.ir مراجعه کنند.

 

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha